dinsdag, juli 11, 2006

verbazing en ontroering


dag allemaal
eindelijk nog eens wat nieuws! Na drie dagen in verschillene gastgezinnen, in verschillende dorpen, stapelen de ervaringen zich op.
Onze 11 verhalen uit de dorpen waren allemaal verschillend... maar allemaal waren het verhalen van warm onthaal, gastvrijheid... heel hard werken ook en armoede, bij de een al wat uitgesprokener dan bij de ander. Ook verhalen van een dominante chef... met 5 vrouwen.
Iedereen spreekt van: bij ons was het zo.... in mijn dorp.. enz.
Gisteren dan in de spaarkas van Passakongo ontroerde het onthaal ons allemaal... met toeters en bellen, de fanfare, de voetbalclub.... de hele 'algemene vergadering' werden we onthaald als prinsen en princessen. Het was een hele trip ( 5 uur) om daar te geraken, op niet geasfalteerde weg, maar het was de moeite!!
Nu zitten we in Ouahigouya, in het noorden. Hoorden vandaag het verhaal van OCADES, het beheer van water hier in de streek... we geraakten niet uitgekeken en uitgepraat... Wat die mensen in deze hitte (we smelten ongeveer) realiseren!!!!
Een fotootje erbij dat iets van al dit moois laat zien: tijdens de wereldbeker konden wij niet achterblijven: dit is Burkina-BD! Uitslag: beide ploegen hebben de beker gewonnen!
Tot de volgende keer. Groetjes van ons allemaal.

6 Comments:

At 2:48 p.m., Blogger Ellen said...

Dag lieve mensen,

Verbazing en ontroering... dan moet er toch wel veel met jullie gebeuren! Maar ik had niet anders verwacht van zo'n open groep! Behalve dat het hier ook super warm is, voelde ik toch een ietsiepietsie jaloezie (lees: verlangen om ook dergelijke ervaringen te beleven) naar wat jullie daar allemaal ervaren.
Ik leef met jullie mee,
Ik wens jullie nog meer van dat: verbazing en ontroering...
Veel liefs en een dikke kus,
ellen

 
At 12:33 p.m., Blogger roosmaes said...

Aan iedereen , heel veel intense ervaringen... we zullen jullie bij terugkomst met bijzondere zorg ontvangen want jullie zijn veel gewoon !
Jesse bedankt voor de smsjes. Hier alles ok. Knuffel van moeke en papa Thei

 
At 3:32 a.m., Blogger Wegiyo said...

Meer fotootjes van de burkinabende ook te bewonderen op onze site www.burkinabe.be. De Burkinareizigers hebben hun bezoek aan Ouahigouya afgesloten en zijn vanmorgen vertrokken richting Gorom-Gorom in het Noorden van het land.

Vele groeten,
wim (Coƶperant BD bij OCADES in Ouahigouya)

 
At 4:01 a.m., Blogger lieve herijgers said...

dag thuisfronters,

Er was zopas een sms-berichtje uit Burkina.
Iedereen stelt het zeer goed. De vorige dagen bezochten ze de "Naamgroepen", een van de BD-partners in Burkina Faso. Ze beschrijven hun werk als 'indrukwekkend'. (En deze partner zal de centrale infopartner zijn tijdens de volgende BD-campagne. Dat belooft!)Gisteren was internet niet toegankelijk. Daarom geen berichtje van de Burkinabende op hun blog...
Vandaan beginnen ze aan de laatste etappe van hun reis. Ze trekken naar de Sahel. Ik vermoed dat we met de temperaturen hier in Vlaanderen ons een beetje kunnen inleven...

Aan de hele Burkinabende nog een goeie week toegewenst,
Aan de thuisblijvers... het begint af te korten. Ook nog fijne dagen.

Lieve (Broederlijk Delen)

 
At 3:32 p.m., Blogger Ellen said...

hey burkina bende!
voor deze laatste dagen die jullie nog doorbrengen ginder, wil ik jullie nog veel mooie contacten en ontmoetingen toewensen.... hopelijk zijn jullie nog niet helemaal verzadigd....

dikke kus aan iedereen,
liefs,
ellen

 
At 8:05 p.m., Blogger ingrid said...

Goeiemorgen,

Het lijkt mij heel indrukwekkend ... beklijvend ... kan niet anders dat er hele mooie banden gesmeed worden.
Geniet er nog van,
wij kijken uit naar de verhalen.

Marie-Claire, weldra vieren we je verjaardag ... 'k ga er van uit dat het ginder alleszins al groot feest was.

groetjes,
Ann en Ingrid

 

Een reactie posten

<< Home